Werkwijze

Bij Asbestrenovatie België werken we altijd volgens een vast stappenplan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Stappenplan asbestsanering

1. Contact

De eerste stap is dat u contact met ons opzoekt. Dit kunt u doen door ons te mailen of te bellen, of door het contactformulier in te vullen. Op basis van de informatie die u ons geeft, kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte opstellen. Om een goede inschatting te kunnen maken van uw situatie, komen wij graag bij u langs. Hier bekijken we samen met u de situatie en bespreken we uw wensen. Bent u na dit bezoek enthousiast? Dan gaan we er werk van maken!

2. Asbestinventarisatie en rapport

Voordat we asbest kunnen weghalen, dient er eerst een asbestinventarisatie uitgevoerd te worden. Dit kunnen wij met onze vaste partner, een onafhankelijk en gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf, voor u verzorgen. Op basis van de asbestinventarisatie wordt er een rapport opgesteld. Er wordt vastgesteld of er sprake is van asbest en of het noodzakelijk is deze te verwijderen.

3. Aanvragen sloopmelding

Vervolgens vragen we een sloopmelding aan bij de gemeente. Ook zorgen we ervoor dat de gemeente op de hoogte wordt gesteld van het voorgenomen asbestsaneringstraject.

4. Asbestsanering en verwerking

Op de dag van de asbestsanering komen we bij u langs met al het materieel dat wij nodig hebben om de asbestsanering uit te kunnen voeren. Zo kunt u denken aan een vrachtwagen met verreiker, een hoogwerker, een deco-unit en indien nodig een torenkraan. Het te saneren gebied wordt bij aankomst netjes afgezet met linten en borden, om onze veiligheid en die van u te waarborgen. Het gesaneerde asbesthoudend materiaal wordt afgevoerd volgens wet- en regelgeving.

5. Controle

Nadat de asbestsanering is uitgevoerd, is het verplicht om een controle uit te laten voeren door een externe partij. Hierbij wordt beoordeeld of daadwerkelijk alle asbest is verwijderd. Als dat het geval is, is de asbestsanering afgerond.

6. Nieuw dak

Na het verwijderen van uw oude dak, kunnen wij ook voor het nieuwe dak zorgen. Hiervoor werken we samen met ons zusterbedrijf Bunt Montage. U kunt kiezen uit een breed assortiment aan daken. Deze daken zijn duurzaam en goed geïsoleerd. Door een strakke planning aan te houden, zit er tussen de asbestsanering en het plaatsen van het nieuwe dak weinig tijd.

Één partij voor alle werkzaamheden

Van het papierwerk tot een nieuw dak; als u voor ons kiest hoeft u maar één partij in te schakelen voor alle werkzaamheden rondom de asbestsanering. Wij werken snel (tot 1000 m2 dak per dag), wij leveren kwalitatief goed werk, en werken tegen goede prijzen.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!