" "
top of page
Subsidies

Subsidies voor constructies in landbouw en industrie

Mis geen enkele subsidie of premie

De subsidies voor VLIF, asbestsanering, nieuwe daken en isolatiepremie zijn allemaal bedoeld om duurzame en energie-efficiënte investeringen in landbouwbedrijven te stimuleren, met specifieke voorwaarden en voordelen, voor projecten in het Vlaams Gewest.

Premies voor gevel- en dakrenovatie met dak- en buitenmuurisolatie

Het grootste deel van de warmte in een gebouw ontsnapt door het dak. Via netbeheerder Fluvius kunt u een isolatiepremie verkrijgen als u kiest voor een dakrenovatie met nieuwe dakisolatie en buitenmuurisolatie. Deze premie is van toepassing voor gebouwen die voor 1 januari 2006 op het elektriciteitsnet zijn aangesloten.

Meer weten over premies voor gevelisolatie, al dan niet in combinaite met asbestverwijdering:

https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-buitenmuur

Zonnepanelen

Gratis afvoer van OVAM asbestcontainers

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) biedt een gratis ophaaldienst aan voor asbestdaken.

Deze dienstverlening is bedoeld om landbouwers aan te zetten om hun oude daken te vervangen. Zo kunnen zij op kosten van de OVAM een asbestveilige ophaling aanvragen van hun gedemonteerde asbestdak. Een door de OVAM aangestelde inzamelaar haalt dan de asbestgolfplaten of -leien van agrarische gebouwen op. Alle landbouwers met een landbouwnummer komen in aanmerking. Het verwijderen van het asbestmateriaal zelf is niet inbegrepen.

Voor meer info: https://ovam.vlaanderen.be/omgaan-met-asbest

subsidies voor asbestverwijdering

VLIF-subsidies

Het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) biedt subsidies aan landbouwers die van plan zijn om hun asbestdak te vernieuwen of te renoveren, of om een nieuw dak te monteren en zo te investeren in de verbetering van hun infrastructuur. Dit in samenwerking met OVAM.

 

Voor meer info: https://lv.vlaanderen.be/subsidies

Asbestrenovatie België bekijkt samen met u of u voor uw project in aanmerking komt voor een VLIF-subsidie, subsidie voor asbestsanering, subsidie voor een nieuw dak of isolatiepremie.

Asbestrenovatie Belgie logo
Asbestrenovatie Belgie logo
bottom of page